Държава с нов вид виза за специалисти

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Държава с нов вид виза за специалисти

Нов вид виза въведоха властите на Обединените арабски емирства (ОАЕ) за специалисти от други държави. Green Visa позволява на чуждестранни специалисти да кандидатстват за работа, без да изискват гаранции от работодателите. Правителството също така заяви, че новата виза ще позволи на чужденците, които са загубили работата си в ОАЕ, да останат в страната до 180 дни.

Вестникът Emirates Khaleej Times уточнява, че притежателите на Green Visa ще могат да канят децата си на възраст под 25 години в ОАЕ, както и техните родители. В момента на притежателите на визи е разрешено да вкарват в страната само децата си на възраст под 18 години.

Агенция Bloomberg отбелязва, че 80% от населението на ОАЕ се състои от чужденци, които от десетилетия се считат за гръбнак на икономиката на емирствата. Освен това властите на възнамеряват да привлекат чуждестранни инвестиции в страната, затова са принудени да обмислят издаването на разрешение за пребиваване на чужденци за по-дълъг период.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Младен Маринов: Ясни са тарифите на "адвокатите на дявола" - 500 хил. лв.

Младен Маринов: Ясни са тарифите на „адвокатите на дявола“ – 500 хил. лв. Остър коментар по повод поредното скандално разкритие за политическото задкулисие на новите партии в парламента, изгрели под юмрука на Румен Радев на уличните метежи, публикува депутатът от ГЕРБ и бивш МВР министър Младен Маринов. Той е по […]