Renault Zoe измина над 760 км с едно зареждане благодарение на специални гуми

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Най-продаваното електрическо возило в Европа, Renault Zoe успя да постави рекорд за най-много изминати километри с едно зареждане, благодарение на специални гуми за електрически коли. Според характеристиките на Renault модела е способен да измине 394 километра, но по време на теста от Enso са постигнали 683 километра с кола, оборудвана с гумите от завода.

Разбира се, тестът е направен с цел максимален пробег и данните в реалността с по-традиционно каране най-вероятно ще се различават доста. За целта на рекорда екипът е карал със специално разработени от тях гуми, които ще влязат в серийно производство през следващата година. Те са позволили изминаването на точно 764.9 километра с Renault Zoe с 52кВч батерия на писта във Великобритания.

За целта екипът е карал със скорост от 30км/ч, като това е най-оптималната скорост, която те са намерили, за да успеят да постигнат максимален пробег. В сравнение с другото Zoe, което е оборудвано с нормални гуми от завода, това на Enso е постигнало 11.27% повече пробег.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Петя Дикова показа уникална СНИМКА на синовете си

Уникална снимка на двете момчета на тв водещата Петя Дикова и писателя Илиян Любомиров разчуства потребителита на социалните мрежи. Колажът е запечатал наследниците на известната двойка Александър и Илиян-младши на една и съща възраст – 5 месеца, в еднакви дрешки и спящи в една и съща поза. Двамата сладури са […]