8 съвета, които могат да спасят живота ни в опасни ситуации

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Природата, заобикалящата ни среда и нашите собствени грешки могат да ни унищожат. Добрата новина обаче е, че в повечето спешни случаи има лесни начини да си помогнем, пише actualno.com. Ето как!

Евакуация на обществено място

Независимо дали става въпрос за кино, клуб или концерт, огледайте се за аварийния изход. Цялата тълпа ще хукне към главния вход или изход. Ще бъде по-лесно да се измъкнете през аварийния изход.

Как да се спасим от рояк оси

В случай на неагресивни оси или пчели не правете резки движения и ходете бавно. Но ако ги ядосате, не се борете – това ще ги разгневи още повече. Влезте си у дома и затворете прозорците. Ако няма къде да се скриете, най-доброто спасение би било да тичате. Те са невероятно бързи, но не могат да летят далеч от дома си и ще изостанат. Не бягайте към вода: те не са глупави и просто ще изчакат да се появите отново.

Отравяне на кръвта

Ако имате дори малка рана или ухапване от насекомо, но в близост до нея има червена ивица, това е сепсис (отравяне на кръвта). Веднага трябва да отидете в болница.

Вода, изцедена от мъх

Ако сте изгубени в гората и нямате вода, тогава най-сигурният и чист вариант е да изцедите мъх.

Траектория на торнадото

Торнадото винаги е в движение. Ако изглежда, че не се движи, значи се насочва към вас. Трябва да се скриете в стая без прозорци, за предпочитане в мазето. Ако наблизо няма сгради, но има кола, тогава можете да опитате да избягате. Лекият автомобил е по-бърз от торнадо, но това е краен случай, защото то може да промени траекторията си непредвидимо.

Огън в микровълновата или печката

Ако пламне огън във фурната или микровълновата, изключете я, но не я отваряйте. Огънят ще изгасне по-бързо със затворена врата, тъй като няма да има достъп до кислород.

Помощ на удавник

Не е рядкост хората да се давят в опит да помогнат на някого. Удавникът инстинктивно ще използва тялото ви, за да се изтласка над водата. За спасяването е необходим обучен плувец.

Повръщане на смес с цвят на кафе

Ако повръщате и изглежда така, тогава вероятно имате стомашно-чревно кървене. Кръвта съдържа желязо, което се окислява от стомашната киселина. Именно тази реакция прави повръщаното да изглежда по този начин.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Инвестирайте в своите икономики

Американският министър на финансите призова водещите страни да инвестират в развитието на своите икономики, съобщи FOX News. Днес Джанет Йелън присъства на среща на водещите икономики в глобален план. Американският представител приветства взетите решения. Одобрен беше международен корпоративен данък. Той се определя като много важен. Очаква се той да преодолее […]