София Прайд и две шествия в подкрепа на традиционното семейство в столицата

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

София Прайд и две шествия в подкрепа на традиционното семейство в столицата

Хиляди се присъединиха към „София Прайд 2022“. Шествието в подкрепа на ЛГБТИК+общността (лесбийки, гей, бисексуални, транс, интерсекс и куиър хора) се провежда за 15 пореден път под надслов „Горди да бъдем“.

Събитието протича при засилена полицейска охрана.

Заради трансперант с надпис „Да запазим децата от разврата“ двама граждани бяха изведени на разстояние от органите на реда. Извеждането им бе аплодирано от хората, събрали се за събитието.

С пъстри дрехи и цветни коси феновете на „София Прайд“ изпълниха градинката на при паметника на Съветската армия още в ранния следобед. За концерта при паметника пяха Камелия, Папи Ханс, Дара Якимова, Прея и др. Организаторите припомнят, че миналата година шествието е събрало над 10 хиляди души.

И тази година прайдът ще се съпътства от редица онлайн и присъствени културни и спортни събития в рамките на „София Прайд Артс“, „София Прайд Филм Фест“ и „София Прайд Спорт“. Заради войната в Украйна, организаторите обявиха, че ще дарят част от приходите за прайда в Киев.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

В състояние ли е ЕС да приеме Украйна?

В състояние ли е ЕС да приеме Украйна? Украйна получи европейска перспектива от ЕК и сега е ред на Киев да се погрижи за необходимите реформи. Същото обаче се отнася и за Европейския съюз, който в този си вид не би могъл да приеме Украйна, пише Барбара Везел. Европейската комисия […]