Глиги опроверга Москва: Няма загинал българин в Украйна

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Глиги опроверга Москва: Няма загинал българин в Украйна

Иван Калчев – Глиги, който е доброволец в украинската армия, опроверга разпространените от Русия данни за загубите на чуждестранните легионери и най-вече, че няма загинали българи. Във въпросната таблица с „данни“ пише, че има един загинал българин и към вчерашна дата са останали двама българи в редиците на украинската армия.

„Москалското министерство на специалните операции пуснало е Телеграм една шарена екселска таблица със случайни числа, които трябвало да означават броя на пристигналите, „унищожените“ (каквото и да значи това), убитите и оставащите легионери по държави. Тук така се смяхме, че не успяхме да си доядем вечерята“, написа Глиги във фейсбук профила си.

Той даде пример, че „според таблицата имало само един останал швед, а в момента (5:48 сутринта) аз тук пия кафе с трима – само в нашия взвод“.

„С абсолютна увереност казвам и че няма загинал българин от тези трима, за които знаят в Кремъл. Освен нас тримата, аз лично съм виждал и още двама българи, които се бият в Украйна.“

В цялата таблица има само една вярна клетка, според Калчев, както той вече писа, един австралиец загина. „Всички други числа са получени чрез броене на капачки от бояришник. Общия брой убити всъщност е все така 4“, заявява Калчев.

Той призовава българските медии да спазват хигиена и да не копират от „касапската пропаганда“, или поне да прилагат някаква последователност. „Все пак, путинските СМИ още през март съобщиха, че всички легионери сме загинали при първата ракетна атака. Има го в интернет…“, отбеляза още Калчев.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Турция: Все още очакваме конкретни стъпки от Швеция и Финландия за присъединяването им към НАТО

Турция: Все още очакваме конкретни стъпки от Швеция и Финландия за присъединяването им към НАТО Турция все още очаква, че във връзка с искането на Швеция и Финландия за приемането им в НАТО, те ще предприемат конкретни стъпки, за да изпълнят изискванията на Анкара. Това каза днес турският президентски говорител […]