Единственото бяло Ferrari Enzo в света се продава

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Единственото бяло Ferrari Enzo в света се продава

Специалистите от RM Sotheby ще продадат на търг едно от най-редките Ferrari-та правени някога. На 29 юни тази година ще се проведе наддаване за единственото бяло Ferrari Enzo, излязло някога от завода на марката. По-време на производството на модела, италианците правят по-малко от 20 автомобила, които не са боядисани в червено за някои от най-важните си клиенти.

Специалният „бял лебед“ напуска завода на 22 май 2003 година и бива откарано към Швейцария, където намира своя първи собственик в лицето на милиардер. Той не кара колата особено често и дори я оставя в представителството за доста дълго време. През 2011 година колата заминава за Хонг Конг, но никога не е регистрирана там. През следващата година преминава през пълно обслужване, преди да пристигне на настоящата си локация в Канада.

Интериорът е в стандартния черен цвят с кожени елементи и карбонови компоненти. Двигателят е 6.0-литров с атмосферно пълнене и 12 цилиндъра, а максималната му мощност достига 651 конски сили. От 2003 година до сега, Ferrari-то е изминало 9600 километра. През последните години цените на модела се покачиха сериозно и наскоро видяхме сделки на стойност от над 3 милиона евро за няколко различни екземпляра. Поради спецификата на цвета на това Enzo, то цената със сигурност ще върви единствено нагоре.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

В САЩ също предлагат единен порт за зареждане на смартфони

В САЩ също предлагат единен порт за зареждане на смартфони През изминалите седмици европейските власти успяха да приемат закон, който задължава производителите на смартфони и други електронни устройства да използват единен стандарт за зареждане. Това е USB Type-C вариантът, който е разпространен при голяма част от смартфоните през изминалите години, […]