Бизнесмен разкри как от БАБХ му искали такса спокойствие

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Бизнесмен разкри как от БАБХ му искали такса спокойствие

„В началото на 2014 г. поискаха от мен такса „спокойствие“ за 10 000 евро“, разказа пред bTV Аладин Харфан.

Казали са му, че всички плащат, дори големи фирми, и няма как той да не дава. Той допълни, че всичко при него е официално и е нямало как да извади кеш.

Решил е да пусне жалба в полицията през 2015 г. и тя е била взета на сериозно. Следователи са му казали, че вътрешният министър има интерес. Посъветвали са го да поиска среща с Пламен Моллов.

Докторът посредник е уредил среща с Моллов, която се е състояла в офиса му. Полицаите преди това са поставили подслушвателни устройства. „Влязъл е в кабинета, приказвали са, има запис в полицията“, обясни той.

Моллов тогава не е споменавал 10 000 евро, а е дал името на един доктор, който го представлява и му е казал, че с този човек ще му помагат в приготвяне на „документацията“.

Тази сутрин когато е чул, че Моллов е казал за документация, „се развълнувах“, каза Харфан и допълни, че в онова време не е ставало дума за пари, а за документация.

„Никога не ми е казвал, че иска 10 000 евро“, отбеляза бизнесменът.

Разбрали са се с полицаите да маркират 10 000 евро и да отиде да ги даде на доктора, но и това не е доказателство, че парите ще отидат при Пламен Моллов.

„След това е започнал натиск“, обясни бизнесменът.

„Затварят един обект, втори, затварят транжорната, защото няма топла вода. А то има, но докато тръгне трябват пет секунди“, каза Харфан.

„Тръгнали са след клиентите му и са ги плашили и в резултат е започнал да губи клиенти“, разказа още той.

По думите му пускали са слухове за фирмата му в жълтите медии. Запечатали са главната транжорна.

Бизнесменът благодари на четвъртата власт, както и на премиера тогава. Решението е било да отстранят Пламен Моллов.

Проф. Пламен Моллов, замесен в разговор за подкуп на шефа на БАБХ, е сред учредителите на партия „Български възход“

Има 500 фирми като мен и по-големи от мен в България, по 10 000 евро. Има 100 много големи и за тях са по-големи суми. Те събират само 10 млн. евро от такива обекти. Четвърт милиард те вземат само от бранша, добави бизнесменът.

От Агенцията по храните се държат вече много професионално с мен, каза той.

„Познавам лично г-н Кирил Петков и работя с него като коректен бизнесмен и добър партньор. Ходил съм на неговите лекции, той безвъзмездно помага на млади хора. Всичко при него е шест на шест. Познавам и бившия премиер Бойко Борисов. Пътувал съм с него до Брюксел и без него нямаше да съществува моята фирма. Спечелил съм битката, не защото институциите работят“, заяви Аладин Харфан.

Според него сегашният шеф на БАБХ Христо Даскалов ще бъде съден за клевета и ще загуби 1000 или 2000 лева.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Нелина заживя в студентско общежитие на 51

Нелина заживя в студентско общежитие на 51 Нелина, която през март празнува 51-вия си рожден ден, заживя в студентско общежитие в Благоевград, пише „Уикенд“ Певицата учи „Изпълнителско изкуство (народно пеене)“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, като сама е избрала да е съквартирантка със свои колеги. Тоест Нелина не е притисната […]

Може да ви хареса