Емануил Йорданов: Не могат да заметат кражба на 500 милиона лева

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Емануил Йорданов: Не могат да заметат кражба на 500 милиона лева

Нека не забравяме, че повече от 12 години МВР е управлявано от ГЕРБ и там има твърде много хора, които са свързани със старата власт и те могат да изнасят информация в нейна полза и да саботират едно или друго разследване. Това коментира в „Денят започва“ адвокатът и бивш министър на вътрешните работи Емануил Йорданов по повод ареста и освобождаването на Бойко Борисов.

Прокуратурата обяви, че няма доказателства, но има тежки процесуални нарушения, допуснати от разследващите полицаи. Йорданов смята, че двамата прокурори от Софийска градска прокуратура, които съобщиха решението на прокуратурата на брифинг пред медиите в петък, са се държали като изтъкнати членове на Софийска адвокатска колегия и са защитавали заподозрените „със зъби и нокти“.

„Бяха избрали селективно това, което смятат, че подкрепя защитната теза. Аз такъв прокурор не съм виждал, а съм адвокат от 87 година. Абсурдна работа“, каза той.

„Ако на едни хора, един началник е назначен от друг началник и той се обръща към него с „шефе“, твърде скептичен съм, че същите тези хора ще свършат някаква работа. Но има проблем, който им убягва – за престъпление като това давността е 15 години – така че има време“, допълни Йорданов.

Емануил Йорданов смята, че няма да остане заметено под килима една злоупотреба с 500 млн. държавни пари.

Крайно време е прокуратурата да заработи по този случай и да работи сериозно, не срещу хора, които са на ниски нива, а там където има данни за корупция на най-високо ниво.

Йорданов остави без коментар дали, ако главен прокурор не беше Иван Гешев, нещата щяха да са различни.

Надеждата му е, че когато се появи следващият главен прокурор, ще се заработи, така както изисква законът.

Един грамотен следовател за 4-6 месеца може да завърши това досъдебно производство и да го представи в прокуратурата за евентуалното изготвяне на обвинителен акт, каза Йорданов.

Той е категоричен също, че в закона пише, че може да се извърши разпит чрез видеоконферентна връзка – според прокуратурата НПК не го позволява това.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Валентин Николов: План за газа няма

Валентин Николов: План за газа няма „Има някаква разнопосочност. Искат някакво послание да излезе навън, което да не се чуе в България. И отделно има друго послание за България, което да не се чуе отвънка. Едното послание за пред Европа и партньорите ни от Щатите е – ние няма да […]