Руският елит обмисля свалянето на Путин, вече има наследник

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Руският елит обмисля свалянето на Путин, вече има наследник

Някои представители на руския политически и бизнес елит обмислят свалянето на президента Владимир Путин, за да могат да се възстановят отношенията на Москва със западните страни. Това твърди украинското разузнаване, цитирано от Українська правда. Вече е избран и наследник – това ще е началникът на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников.

Според украинските разузнавателни служби в Русия се формира група от влиятелни хора, които не са съгласни с действията на Путин. На 24 февруари той заповяда военна инвазия в Украйна, което доведе до невиждани до момента санкции срещу руската икономика. Много руски олигарси попаднаха в черния списък на западните страни, а редица компании се изтеглиха от Русия заради войната в Украйна.

Украинското разузнаване твърди, че целта на руския елит е възможно най-скоро Путин да бъде свален от власт, за да се възстановят икономическите отношения между Москва и Запада. Руските въоръжени сили не очакваха такава съпротива от украинските и инвазията на Путин до момента не върви по план. Бортников и някои други влиятелни представители на руския елит обмислят различни варианти за сваляне на Путин от власт. По-специално, не е изключено отравяне, внезапно заболяване или друга „злополука”.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ЕС разглежда възможността за въвеждане на нефтено ембарго към Русия

ЕС разглежда възможността за въвеждане на нефтено ембарго към Русия ЕС разглежда възможността за въвеждане на нефтено ембарго към Русия заради продължаващата война в Украйна, съобщиха „Ройтерс“ и украинските медии. Агенцията акцентира, че тази седмица американският президент, Джо Байдън, ще посети Брюксел за обсъждане с представители на ЕС по-строги санкции […]