ЕС разглежда възможността за въвеждане на нефтено ембарго към Русия

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

ЕС разглежда възможността за въвеждане на нефтено ембарго към Русия

ЕС разглежда възможността за въвеждане на нефтено ембарго към Русия заради продължаващата война в Украйна, съобщиха „Ройтерс“ и украинските медии.

Агенцията акцентира, че тази седмица американският президент, Джо Байдън, ще посети Брюксел за обсъждане с представители на ЕС по-строги санкции срещу страната-агресор.

„Ние работим над пети кръг от санкции, предлагаме много нови имена“, заяви високопоставен дипломат на ЕС пожелал анонимност, доколкото обмислянето на нови санкции продължава непублично.

Предишните четири кръга на санкциите срещу Русия не са променили курса на Кремъл за прекратяване на бойните действия срещу Украйна, което заставя Запада да направи по-мощни крачки срещу руснаците.

В Белия дом, по-рано, вече анонсираха новия пакет на ограничения и заявиха, че списъкът със санкции ще нараства само ако Москва не се откаже от грабителските си цели.

По-рано САЩ и Великобритания отказаха руски петрол, но ЕС не посмя да направи тази стъпка. В същото време Европейската комисия разработи план за постепенно извеждане на петрол, въглища и газ от Русия до 2030 г.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Акад. Петрунов: Може да дойде нова вълна на COVID-19

Акад. Петрунов: Може да дойде нова вълна на COVID-19 „Аз мисля, че може да дойде нова вълна на епидемията от COVID-19. Трудно е да се прогнозира отсега за наесен, но мисля, че е възможно“. Това каза в студиото на „Здравей, България“ имунологът и алерголог акад. Богдан Петрунов и допълни: „Случаите […]