Акад. Петрунов: Може да дойде нова вълна на COVID-19

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Акад. Петрунов: Може да дойде нова вълна на COVID-19

„Аз мисля, че може да дойде нова вълна на епидемията от COVID-19. Трудно е да се прогнозира отсега за наесен, но мисля, че е възможно“. Това каза в студиото на „Здравей, България“ имунологът и алерголог акад. Богдан Петрунов и допълни:

„Случаите на новозаразени в коронавирусната инфекция намаляват, но предупрежденията на СЗО са, че започва ново увеличение в западните страни – във Франция, Китай, Австрия и Израел случаите започват да нарастват“.

Той цитира изследване, което доказва, че само 1% от имунизираните срещу болестта могат да преболедуват COVID-19 повторно, докато процентът за неваксинираните е 9.

По думите на имунолога децата боледуват наравно с възрастните от вируса.

„Според проучване на Центъра за контрол на заболяванията на Съединените щати, 1/3 от починалите деца в САЩ са починали от варианта Омикрон”, каза експертът.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Емануил Йорданов: Не могат да заметат кражба на 500 милиона лева

Емануил Йорданов: Не могат да заметат кражба на 500 милиона лева Нека не забравяме, че повече от 12 години МВР е управлявано от ГЕРБ и там има твърде много хора, които са свързани със старата власт и те могат да изнасят информация в нейна полза и да саботират едно или […]