Пак драми с директора на ДКК, престоял по-малко от месец на поста си

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Пак драми с директора на ДКК, престоял по-малко от месец на поста си

Сменят директора на Държавната консолидационна компания (ДКК), съобщи БиТиВи.

По тяхна проверка от 8 март в Министерството на икономиката и индустрията (МИИ), оглавявано от вицепремиера Корнелия Нинова, са започнали действия за промяна в начина на представляване на Държавната консолидационна компания. Има документи, внесени в Търговския регистър. Основната промяна е смятана на изпълнителния директор Михаил Кумчев, който беше назначен само преди около месец.

Кумчев остава в петчленния Съвет на директорите (СД) но излиза от тройката която представлява дружеството, в системата на което са компании като „Кинтекс“, „ВМЗ Сопот“, „Ел Би Булгарикум“ и др.

На негово място с решение на Съвета на директорите е избрана Смиляна Николова Нитова – Кръстева, която до този момент също е била част от борда. По време на заседанието Кумчев не присъства по уважителни причини.

Повишен е Ивайло Лилов, който от обикновен член на борда става заедно с Нитова – Кръстева и Таня Митова представител на ДКК. Промените все още не са вписани от Търговския регистър, тъй като не е представена декларация от Ивайло Лилов, че не заема позиции на трудов договор в компанията.

Малко по-късно от Министерството на икономиката обявиха, че не се сменя ръководството на Държавната консолидационна компания. Съставът му е същият.

От ведомството уточняват, че се прави промяна в разпределението на функциите между членовете вътре в Борда на директорите.

Членът на Съвета на директорите с представителни функции става изпълнителен директор, а изпълнителният директор остава само член на съвета.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ирина Бокова напусна висок пост в Русия

Ирина Бокова напусна висок пост в Русия Бившият генерален директор на ЮНЕСКО (2009-2017гг.) Ирина Бокова напуска борда на директорите на PJSC Phosagro. Там тя заемаше поста председател на комитета за устойчиво развитие към борда на директорите. „Ирина Бокова напуска борда на директорите на дружеството“, се казва в съобщение, публикувано на […]