Вдигнаха блокадата! Гроздан Караджов обеща бърз ремонт на пътя Гълъбово – Мъдрец

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вдигнаха блокадата! Гроздан Караджов обеща бърз ремонт на пътя Гълъбово – Мъдрец

Точно в 6 часа тази сутрин десетки жители от село Обручище блокираха пътя за град Гълъбово пред погледа на вицепремиера и министър на регионалното развитие и Гроздан Караджов, който пристигна още в 5.30 ч., за да се ангажира ремонтът да започне в най-кратки срокове, предаде БТА.

Протестът започна в часа, когато миньори и енергетици отпътуват от селото с автобуси за работа в комплекса „Марица-изток“.

Недоволството е заради състоянието на пътната отсечката, която е в изключително лошо състояние. Председателят на инициативния комитет „Обручище завинаги“ инж. Тенчо Кайряков обясни, че подобно е състоянието и на надлеза над гумено-транспортната лента на рудник „Трояново 1“, по който се движат автомобилите и всеки момент е възможна катастрофа, като тази при Своге.

По думите на инж. Тенчо Кайряков за състоянието на пътя, открит през 1976 г., са информирани всички институции, но реални действия още няма. Той припомни, че това не е първият протест. През юни, миналата година, недоволни жители от село Обручище също блокираха пътя. Има и подписка, подкрепена от над 1000 души.

До 10 април ще бъде избран изпълнител на ремонта, обеща пред протестиращите Гроздан Караджов. Той обясни, че вчера е разглеждал възможностите за рехабилитация на пътя в Агенция „Пътна инфраструктура“. През новата седмица ще стартира процедурата по Закона за обществените поръчки.

Средства за ремонта има, увери вицепремиерът.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Токът за бизнеса у нас поевтиня със 7%

Токът за бизнеса у нас поевтиня със 7% Токът за бизнеса у нас, за утре (16 март), ще бъде със 7% по-евтин в сравнение с цената му с ден на доставка за днес. При средно 542,31 лева (без ДДС) за мегаватчас е търгуван днес токът на Българската независима енергийна борса […]