Прокуратурата протестира 9-годишната присъда за убиеца на Милен Цветков

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Прокуратурата протестира 9-годишната присъда за убиеца на Милен Цветков

Софийска градска прокуратура (СГП) депозира протест срещу присъдата от 4 март 2022 г. на Софийски градски съд (СГС), с която подсъдимият Кристиан Николов беше признат за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години.

СГС прие за установено, че при управление на моторно превозно средство подсъдимият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Милен Цветков, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества.

С протеста си прокуратурата ще настоява Апелативен съд-София да признае подсъдимия за виновен в извършване на умишлено престъпление, както и да му наложи по-тежко наказание. СГП счита, че от събраните в хода на съдебното следствие доказателства се установява, че на 19 април 2020 г. подсъдимият умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков, като при управление на лек автомобил в гр. София е нарушил правилата за движение по пътищата, в следствие на което е предизвикал пътнотранспортно произшествие с автомобила на пострадалия, което е довело до смъртта му.

Доводите в протеста могат да бъдат допълнени след като СГС изготви мотивите към присъдата си.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Откриха как стареенето спира по естествен начин

Откриха как стареенето спира по естествен начин Има ли напълно естествен начин тялото да спре да старее? Според екип от изследователи от САЩ, отговорът на този въпрос е “да”. Тайната се крие в зимния сън от септември до май всяка година. Екипът от биолози от Калифорнийския университет в Лос Анджелис […]