Електрически скутери за споделено ползване вече и във Велинград

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Електрически скутери за споделено ползване вече и във Велинград

Представители на фирма за изграждане на система за споделено ползване на електрически скутери се срещнаха с общинското ръководство, за да представят възможностите за създаване на такава система във Велинград. Тя вече функционира в шест областни центъра – София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора и Габрово с общо около 1500 скутера, а в световен мащаб над 200 града се възползват от този алтернативен транспорт.

Фирма „Лайм” е направила проучване за Велинград и първоначално ще бъдат пуснати в употреба 100 скутера, които ще се движат в рамките на града.

Заместник-кметът Атанас Палигоров, който е и председател на КСВТ – Велинград, изрази подкрепата си за подобна частна инвестиция,тъй като електрическите скутери са екологичен транспорт и алтернатива за придвижване за жителите и гостите на Велинград до всички точки на града.

Заместник-кметът Светла Томова също приветства изграждането на системата, но подчерта, че трябва да бъдат спазени всички административни процедури и закони за разположението и движението на скутерите, така че да бъде подсигурена безопасността.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кръвните групи с риск от тромбоза и инсулт

Кръвните групи с риск от тромбоза и инсулт Някои хора не знаят каква е кръвната им група – и това е лошо. Такива данни може да са необходими не само в случай на инцидент, но и за оценка на рисковете от развитието на някои много опасни заболявания. Така например учени […]