Румен Драганов очаква туристи от Русия

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Румен Драганов очаква туристи от Русия

Войната в Украйна ще намали туристите. Някакво особено сътресение обаче не очакваме, каза в „Тази сутрин“ по бТВ доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Той дори прогнозира, че въпреки бойните действия, поне 50 000 руснаци ще дойдат през това лято на българското Черноморие.

Полети от Русия може да няма заради затварянето на въздушното ни пространство за техни самолети, но според него те може да минат през Дубай и Турция, за да стигнат до курортите ни.

„Българският туризъм стои много стабилно. През 2021 г. видяхме, че имаме устойчивост в къщите за гости, в малките семейни хотели. Те бяха пълни, защото са на базата на семеен принцип на управление и защото разчитат на българския пазар. Там някакво особено сътресение не очакваме“, заяви доцентът.

„Мястото на бежанците може да бъде в хотелите само временно и то като хуманитарна помощ. Това е несвойствена за туризма дейност“, коментира той.

„Знаем решението на правителството, че всеки, който получи статут на бежанец, ще получава по 40 лв. дневно. Това за едно 4-членно семейство означава 2400 лв. месечно, с които спокойно може да се наеме квартира“, смята Драганов.

Има обаче сигнали, че хората умишлено завишават цените на наемите, възползвайки се от ситуацията.

„Това го оставям настрана, защото предлагането е огромно. Има квартири от 150 евро до 350 евро. Тези, които искат, ще намерят, защото има конкуренция“, допълни Румен Драганов.

Има достатъчно бази, където бежанците могат да бъдат настанени. Има и много доброволци, които предоставят апартаменти и които не искат пари.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Тръпка на Роналдо провокира със стари снимки

Тръпка на Роналдо провокира със стари снимки Руският модел Лилия Ермак отново не пропусна да се изфука с перфектните си форми, които леко позагуби по време на бременността си. Хубавицата пусна стар кадър, на който се наслаждава на слънчевите лъчи в Маями. Изящните форми на бившата тръпка на футболната суперзвезда […]