Десислава Атанасова: Повече от месец се демонстрира, че управляващата коалиция е нестабилна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Десислава Атанасова: Повече от месец се демонстрира, че управляващата коалиция е нестабилна

Това, че управляващата коалиция е нестабилна, вече се демонстрира повече от месец. Това каза в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, цитирана от novini.bg.

„Тя не беше стабилна и когато трябваше да се вземе решение по отношение на подкрепата на една от декларациите, които българският парламент прие. Преди повече от седмица отне часове наред тази декларация да се гласува. Въпреки това, част от партиите от коалицията не я подкрепиха. Наложи се опозицията да помага“, посочи тя и добави, че ГЕРБ-СДС е била политическата група, която е внесла проект на декларацията за войната в Украйна.
По думите на Атанасова от вчера се наблюдава явна демонстрация на очевидни корупционни практики.

„Обвиненията между партии в коалицията никак не ни учудва. Надявам се, че заявката за нулева толерантност към корупцията, с която дойде на власт „Продължаваме промяната“, няма да бъде просто слоган като част от предизборната им кампания, а наистина ще има реални действия“, посочи тя по повод отправените от депутата от ПП Александър Дунчев обвинения към БСП и земеделския министър, че се извършват скандални назначения в горските стопанства.

Атанасова изрази надежда Прокуратурата да се самосезира по медийни публикации. Тя коментира и критиките на „Демократична България“ към информацията на българските служби.
Атаките срещу службите за сигурност не са удачни. Още повече, че ние разчитаме на всички тези мъже и жени, които работят за това България да запази националната си сигурност, да следи за геополитическите ѝ интереси. И това да не оказва влияние върху ежедневието на българските граждани. Отчитам като неуместно посегателство именно в този момент изобщо обсъждането на темата за службите за национална сигурност, и то в контекста на най-различни нападки от страна на министри, членове на коалиционното управление, дори и от министър-председателя. Сега единението на българския народ, в т.ч. и на всички, които работят на каквато и да е позиция в интерес на България, по тези теми трябва да има мълчание“, посочи Атанасова.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Китай е отказал да достави части за руски самолети

Китай е отказал да достави части за руски самолети Китай е отказал да достави резервни части за самолети на руски авиокомпании. Това обяви ръководителят на отдела за поддържане на летателната годност на въздушния транспорт на руската авиация Евгени Кудинов, съобщи Интерфакс. „Ние посъветвахме авиокомпаниите сами да определят от къде да […]