Георги Димов: Турция е много зависима от Русия

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Георги Димов: Турция е много зависима от Русия

Турция е зависима от източници от Русия, защото гледа да не направи грешна стъпка, за да не бъде спрян към нея примерно газ или петрол. Това коментира пред Би Ти Ви бившият консул на България в Одрин Георги Димов.

„Турция води балансирана и внимателна политика във връзка с войната в Украйна“, каза бившият консул. Днес там ще се проведат преговори, които по думите на Димов ще са важни, защото предните са били по-скоро тактически.

Според него предложението на Турция за посредничество не е изненада, защото Ердоган поне от два месеца предлага това на Путин. Димов коментира и че все пак Турция има и някои решения, които са и срещу Русия.
По думите му това е допълнителното продължение на тази двойствена позиция.

Със сигурност зависима от Русия заради големия брой руски туристи – над 6 милиона, а всъщност туризмът в момента в една или друга степен спасява турската закъсалата икономика.

Турция е зависима и по линия на строежа на атомна електроцентрала, която извършва Русия на нейна територия и също така по отношение на двустранната търговия, която е в твърде голям размер и тя няма как да се откаже от това нещо, обясни той.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Иван и Андрей загатнаха за нещо ново и различно

Иван и Андрей загатнаха за нещо ново и различно Дуото водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов се готвят да представят чисто нов и различен, по техните думи, тв проект. Това ще се случи през април, като засега не издават повече подробности. За актуалното начинание писа Андрей в социалните […]