Георги Ганев с важна новина за инфлацията и цената на олиото

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Георги Ганев с важна новина за инфлацията и цената на олиото

Има специфични причини олиото да поскъпва. Освен това търговци се опитват да видят до къде могат да добутат цената. Другата причини е, че Русия и Украйна са едни от най-големите производители на слънчоглед. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ депутатът от „Демократична България“ Георги Ганев.

Според него дори България да не внася от тези страни, няма как да няма отражение на цените на олиото, защото пазарът е отворен.

“За съжаление, когато е война, започват да се отразяват неблагоприятно събитията и е трудно да се предвиди къде ще избие. Хората обедняват по време на война”, каза той.

Той обясни, че поскъпването на торовете може да доведе до поскъпване на храните, защото това ще се отрази на реколтата. Като възможно решение е намаляването на биодобавката.

По думите му ударът върху руската икономика е по-голям, но той засяга и Запада: “По-голямата трагедия е, че бедните обедняват повече от богатите”.

“Инфлацията ще стигне до нива, каквито поколението, родено в края на миналия век, не е виждало”, каза Ганев.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

15% инфлация за една седмица в Русия

15% инфлация за една седмица в Русия Само за една седмица, от 26 февруари до 4 март, инфлацията в Русия се ускори рязко, като някои стоки са поскъпнали с над 15%, според официалните данни на Росстат. Това са първите данни за инфлацията след нахлуването на Русия в Украйна. Изследователския холдинг […]