Ето какво разглежда парламентът днес

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ето какво разглежда парламентът днес

Народното събрание ще разгледа промени в Закона за насърчаване на инвестициите, съобщи БГНЕС.

Законопроектът е внесен от „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Измененията са във връзка с Решение на Министерския съвет от 30 декември 2021 г., от което е видно, че Българската агенция за инвестиции преминава към Министерството на иновациите и растежа, както и че министърът на иновациите и растежа упражнява правата на държавата в капитала на „Българска банка за развитие“ ЕАД.

Народното събрание ще разгледа и промени в Закона за МВР на първо четене. Измененията са внесени от „Има такъв народ“ и се отнасят за охраната на БТА.

Парламентът ще се занимае и с предложението на ГЕРБ за компенсаторен механизъм за небитовите крайни потребители на ел. енергия, което за поредна седмица е част от дневния ред и депутатите все не стигат до него. Предложението предвижда компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, социалните структури, образованието, здравеопазването.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Борис Джонсън е обещал на Зеленски да затегне още санкциите срещу Русия

Борис Джонсън е обещал на Зеленски да затегне още санкциите срещу Русия Британският премиер Борис Джонсън е обещал на президента на Украйна Володомир Зеленски да затегне още санкциите срещу Русия, предаде агенция Ройтерс, като се позова на говорител на Даунинг стрийт. Говорителят съобщи, че Джонсън е обсъдил със Зеленски ситуацията […]