Гутериш се разгневи след удара по болница в Мариупол. Русия: „Атаката срещу цивилни“ е фалшива новина

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Гутериш се разгневи след удара по болница в Мариупол. Русия: „Атаката срещу цивилни“ е фалшива новина

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова в Twitter за незабавно спиране на кръвопролитието след въздушни удари на руската армия срещу родилна болница в Мариупол.

„Атаката срещу болница в Мариупол, където има родилно и детско отделения, е ужасна. Цивилните плащат най-високата цена за война, която по никакъв начин не ги засяга. Това безсмислено насилие трябва да спре Спрете кръвопролитието сега“, подчерта Гутериш.

Както ФАКТИ вече писа, украински източници съобщиха, че вчера по време на въздушен удар на руската авиация над Мариупол е разрушена болницата в центъра на града, включително детското и терапевтичното отделение, като са ранени 17 души.

В същото време първият заместник-представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски в своя Twitter посочи, че „атаката срещу цивилни в болница в Мариупол е фалшификат“.

„Така се раждат фалшивите новини. В нашето изявление на 7 март ние предупредихме, че тази болница е превърната във военно съоръжение от радикали. Много е тревожно, че ООН разпространява тази информация без проверка“, пише Полянски, цитиран от РИА Новости.

На заседание на Съвета за сигурност на ООН на 7 март руският постоянен представител в ООН Василий Небензя каза, че жителите на Мариупол съобщават, че „след като са изгонили целия персонал на родилен дом № 1 в Мариупол, въоръжените сили на Украйна оборудват огнева позиция в него“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Васил Велев: Не трябва да има таван на компенсациите за скъпия ток

Васил Велев: Не трябва да има таван на компенсациите за скъпия ток Бизнесът иска да няма таван на компенсациите за електроенергия, както няма таван на цените на борсата. Това обяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев пред „Денят ON AIR“. „Поради това няма и таван […]