САЩ: Санкциите срещу Русия са безсрочни

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

САЩ: Санкциите срещу Русия са безсрочни

Министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо каза, че експортният контрол, наложен на Русия от САЩ и техните съюзници в отговор на инвазията на Владимир Путин в Украйна, „няма срок на валидност“.

Това съобщи тя в коментар пред CNN.

Тя добави, че администрацията на Байдън е готова да се придържа към мерките, предназначени да навредят икономически на Русия „доколкото е необходимо“.

Коментарът на министъра са допълнително доказателство, че администрацията се готви за потенциално продължителен конфликт в Европа, който вече разтърси финансовите пазари и по оценка на Белия дом ще ударят портфейлите на американските потребители.

„Положението ще бъде объркано и това вероятно ще е задълго“, прогнозира развитието на кризата Раймондо.

Тя също така предупреди, че всяка страна, която не спазва ограниченията на САЩ за износ за Русия, ще плати висока цена, включително Китай. Тя заяви, че нейната администрация е готова дори да отреже Китай от американския или европейския хардуер и софтуер, необходими за производството на полупроводници.

„Ще съдим всяка компания, където и да е, в Китай или където и да е другаде, която нарушава правилата“, каза тя. „Така че очакваме Китай да не нарушава правилата и ако го направят, ще има последствия.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Лавров и Кулеба се срещат в Анталия

Лавров и Кулеба се срещат в Анталия Руският външен министър Сергей Лавров и украинският му колега Дмитро Кулеба ще проведат среща днес в турския курорт Анталия. двамата пристигнаха снощи в Турция. Това ще е първата дипломатическа среща на това ниво след инвазията на Русия в Украйна на 24 февруари. Преговорите, […]