Експерти: Не допускайте Украйна да се превърне в друга Сирия

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Експерти: Не допускайте Украйна да се превърне в друга Сирия

Не допускайте Украйна да се превърне в друга Сирия, предупреждава Комисията, разследваща престъпленията, извършвани във войната в Сирия, предаде Франс прес.

„От 2015 г. ние виждаме практиките на Руската Федерация в този конфликт (сирийския), които ние сега виждаме прилагани в друг конфликт“, казва председателят на Международна независима разследваща комисия за Сирия Пауло Пинейро, визирайки конфликта в Украйна.

Той припомня милионите хора, които са били принудени да напуснат домовете си заради войната в Сирия, както и за над 100 000-те души, които се водят за изчезнали в Сирия. Пинейро припомня и, че бедността в Сирия е 90 процента и че в тази страна са се извършвали всякакви престъпления срещу човечеството.

„Можем само да се надяваме, че лидерите от целия свят ще направят всичко възможно, за да избегнат същата съдба да се стовари върху Украйна“, заяви той.

Разследващите престъпленията в Сирия освен това подчертават, че сирийският конфликт както изглежда се засилва, още повече сега, че вниманието е отклонено към Украйна.

Сирийските и руските сили, които се бият редом, продължават да бомбардират, без разграничение, гъсто населени с цивилни зони в северозападната част на страната, казва Пинейро. Той уточнява, че техните нападения в Северозападна Сирия стават покрай пътища, които би трябвало да служат за транспортиране на хуманитарната помощ.

Независимата комисия има за мисия да разследва и да регистрира всички нарушения на правата на човека, извършени в Сирия от началото на войната, която продължава от 11 години.

„Демонстрираното пренебрежение към цивилните жертви е нашият основен повод за безпокойство в Сирия и мога само да се надявам, че това няма да се повтори в Украйна“, заяви на свой ред Хани Мегали, един от тримата разследващи в комисията, като отбеляза, че в Сирия руската армия, по специално авиацията, се опитва да запази правителството на власт, докато в Украйна руската армия е дошла за смяната на правителството с десетки хиляди военни на терен.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Мис София не се жали във фитнеса (СНИМКИ)

Мис София не се жали във фитнеса (СНИМКИ) Мис София 2014 Гери Тилева е едно от скритите бижута в социалните мрежи, но ние идваме на помощ, за да ви я представим отново, но този път в амплоато на фитнесджийка, както било модерно да се казва напоследък. <blockquote class=“instagram-media“ data-instgrm-permalink=“https://www.instagram.com/p/CapiMabNvSm/?utm_source=ig_embed&amp;utm_campaign=loading“ data-instgrm-version=“14″ […]