В Гърция се готвят за снежна буря

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

В Гърция се готвят за снежна буря

Гръцките власти въвеждат редица мерки за регулиране на трафика преди снежната буря „Филипос“ да удари страната по-късно през деня, пише електронното англоезично издание на гръцкия вестник Катимерини.

Министърът на климатичната криза и гражданската защита Христос Стилианидис координира реакцията на правителството на екстремното време. Мерките, които се обмислят, включват забрана за движение на всички автобуси и камиони по околовръстния път Атина през нощта,

Гръцката полиция обяви също, че всички автомобили, пътуващи по магистралата Атина-Ламия, ще бъдат задължени да използват вериги за сняг.

Освен това в Атика полицията забрани на камиони да използват главната магистрала Атина-Ламия на Гърция от кръстовището Калифтакис нататък поради обилния снеговалеж. Забранено е и движението на превозни средства отвъд терминала на кабинковия лифт в планината Парнита заради снега, а на всички камиони с тегло над 3,5 тона и всички превозни средства, които не са оборудвани с вериги за сняг, е забранено да използват стария национален път Елефсина-Тива.

Забраната не важи за аварийни автомобили, автомобили за пътна помощ и камиони, превозващи сол за обработка на пътищата, и тя ще бъде отменена, когато условията се подобрят.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Пловдив тегли 50 млн. лв. заем, с които ще финансира стадионите на Ботев и Локомотив

Пловдив тегли 50 млн. лв. заем, с които ще финансира стадионите на Ботев и Локомотив Община Пловдив е напът да изтегли нов сериозен заем в размер на 50 млн. лв., като голяма част от тях е предвидена за допълнително финансиране строежа на стадионите на местните Ботев и Локомотив, научихме от […]