Христо Проданов обсъди с посланика на Кралство Мароко увеличаване на туристопотока

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Христо Проданов обсъди с посланика на Кралство Мароко увеличаване на туристопотока

Министърът на туризма Христо Проданов разговаря с посланика на Кралство Мароко Н.Пр. Закия Ел Мидауи. „Важно е да работим по съвместни проекти, насочени към увеличаване на двустранния туристопоток“, заяви министърът. По думите му преди пандемията от COVID-19 е имало интерес и към двете страни, но въведените рестриктивни мерки в Мароко и България са нарушили този ритъм. Той изрази надежда, че пандемията вече ще приключи и в най-скоро време ще имаме възможност да живеем, работим и пътуваме нормално.
„Вярвам, че обстановката ще се възстанови, за да можем да си сътрудничим и работим заедно за туризма“, уточни още министър Проданов.
От своя страна Н.Пр. Закия Ел Мидауи каза, че Мароко е международна туристическа дестинация, но е много засегната от климатичните промени. По думите ѝ коронавирусът е засегнал туризма, а и много други икономически сектори в страната, но въпреки това посолството е отворено за съвместни проекти. „Мароканците оценяват България като привлекателна дестинация за ски и спа туризъм. „За нас е важно да стимулираме туристите и от България, и от Мароко да опознаят забележителностите в двете държави“, уточни посланикът.
По време на срещата бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи и маркетингови активности, които биха допринесли за възстановяване на туристообмена.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Цецка Бачкова: Животът в мир и свобода не идва безплатно

Цецка Бачкова: Животът в мир и свобода не идва безплатно „Животът в мир и свобода не е безплатен! Един смел народ днес, в 21-ви век, се бори за свободата си, атакуван с нарастваща бруталност от самозабравил се диктатор“. Това пише Цецка Бачкова, докторант по политически науки, в своята Фейсбук страница. […]