Лондон: ПВО на Украйна има страхотни успехи срещу руските изтребители

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Лондон: ПВО на Украйна има страхотни успехи срещу руските изтребители

Великобритания каза днес, че украинската противовъздушна отбрана успява да противодейства на руските изтребители и вероятно пречи на Русия да установи контрол върху въздушното пространство на Украйна, предаде Ройтерс.

„Украинската противовъздушна отбрана изглежда се радва на значителен успех срещу модерните бойни самолети на Русия и вероятно я възпира да постигне каквато и да било степен на контрол върху въздушното пространство“ на Украйна, заяви в Туитър британското военно разузнаване. Според него Русия освен това не е успяла да постигне никакви значителни пробиви в боевете северозападно от Киев.

Междувременно британският министър на отбраната Бен Уолъс каза, че страната му проучва възможността да дари на Украйна противовъздушни ракети, произведени от френската компания „Талес груп“, предаде още Ройтерс.

„Жизненоважно е. . . Украйна да запази способността си да извършва полети и да противостои на руските въздушни атаки“, заяви Уолъс в британския парламент. „В отговор на украинските искания, правителството взе решение да проучи възможността за предоставяне на високоскоростни, преносими противовъздушни ракети „Старстрик“. Считаме, че тази системи попадат в рамките на определението „отбранителни оръжия“ и ще помогнат на украинските сили да защитят небето (на страната) по-добре“, отбеляза той.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Асен Василев: Не се очаква повишение на тока за бита

Асен Василев: Не се очаква повишение на тока за бита Не се очаква да има увеличение в цената на електроенергията за бита. Това каза финансовият министър Асен Василев след заседание на Министерски съвет, цитиран от Нова телевизия. По думите му КЕВР подготвя ново ценово решение, което да влезе в сила […]