Асен Василев: Не се очаква повишение на тока за бита

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Асен Василев: Не се очаква повишение на тока за бита

Не се очаква да има увеличение в цената на електроенергията за бита. Това каза финансовият министър Асен Василев след заседание на Министерски съвет, цитиран от Нова телевизия. По думите му КЕВР подготвя ново ценово решение, което да влезе в сила след мораториума.

„Не се предвижда удължаване на мораториума. Регулаторът подготвя ново ценово решение, което по предварителна информация няма да доведе до по-високи цени на електроенергията за бита. Цените на парното са пряко зависими от цените на природния газ. Не се очаква поскъпване и там. „Топлофикация” обаче има друг проблем с неизплащането на дълговете си”, обясни министърът.

Василев добави още, че компенсациите за бизнеса са разписани до 31 март. „След това новият регулатор ще разработи нов пазарен сегмент на борсата за срок между 12 и 18 месеца. Ако регулаторът не се справи в срок, ще мислим варианти, в контакт сме с бизнеса”, каза още министърът.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Намериха обесен Петко, който изчезна в Чикаго на 16 декември

Намериха обесен Петко, който изчезна в Чикаго на 16 декември Властите в Чикаго откриха изчезналия в средата на декември м.г. Петко Янков. 27-годишният българин беше в неизвестност от 16 декември 2021 г. когато майка му открива апартамента, в който живеят празен и личните му вещи и телефон на масата в […]