Приближени до Гешев принудиха съдебния състав по делото „Иванчева и Петрова“ да бъде сменен

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Приближени до Гешев принудиха съдебния състав по делото „Иванчева и Петрова“ да бъде сменен

„Безпрецедентен натиск принуди съдии от ВКС по делото Иванчева да си дадат самоотвод и да се смени съдебният състав на ВКС. Натискът е оказан от неправителствена организация, основана от приближените до Гешев – Пламен Георгиев и Мила Георгиева, която е учредителка на ГЕРБ“.

Това разкрива организацията „Зелен Младост“, която представлява Десислава Иванчева и Биляна Петрова, в съобщение до медиите.

„Със силно притеснение за живота и съдбата ни с Биляна Петрова искаме да ви информираме, че се случва безпрецедентен натиск върху ВКС от подставена неправителствена организация Сдружение „Център за приложно-правни изследвания и практики“, което след написано писмо принуди настоящия ни съдебен състав да си даде самоотвод.

Това е организация, приближена до Гешев, основател на която е всеизвестният Пламен Георгиев (главено действащо лице при задържането ни), бивш шеф на КПКОНПИ, уволнен поради факта, че се компрометира с незаконната си тераса и за това си деяние възнаграден с позицията консул на България във Валенсия.

Имаме сериозни опасения и доказателства, че довършването на „сготвянето” ни от Гешев и компания преди време отново е в ход. Както Гешев каза, залогът за нашия арест е политически и ако бъдем оправдани, трябва главният прокурор да подаде оставка и да се разтури специализираният съд. Това е на път да се случи и единственият им успех, който цитират, остава скалъпеното срещу нас дело с много пороци, компрометирани и изфабрикувани доказателства, за които много пъти сме разказвали.

Поводът сега въпросното НПО да иска самоотвод е фактът, че очевидно съдиите са безпристрастни и промениха мярката ни от домашен арест на парична гаранция. Това явно изключително много тревожи Гешев и компания. Те очевидно смятат, че е редно да сме заключени в тъмница, оковани във вериги, защото са ни подхвърлили 56 000 евро.

Накратко: това, което посочва бившата съдийка Мила Георгиева от въпросната неправителствена организация е, че Албена Белянова ми плаща гаранцията, но след 4 месеца се включва в инициативния комитет за издигане на Лозан Панов за президент и неясно как и защо това нарушавало безпристрастността на съдийския състав, който се избира чрез система за случаен подбор“, посочват в съобщението си „Зелен Младост“.

„Уточняваме фактите, които Мила Георгиева спестява и нагласява:

– Албена Белянова ми даде пари на заем (което оповестихме публично пред медиите), за да си платя гаранцията и да бъда освободена от домашния арест същия ден, под който бях близо две години и половина, тъй като моята сметка е запорирана и съдът не вдигна запора;

– Парите са ми дадени само за няколко дни, на нея също са ѝ нужни. Парите за гаранцията бяха събрани от много на брой хора, чрез малки лични дарения, които мога да докажа чрез извлечение от банковата сметка;

Парите бяха върнати на г-жа Белянова в кратък срок и прилагам бележка за банков превод по нейната сметка;

– Когато Албена Белянова ми дава парите назаем, никой не е знаел или предполагал, че Лозан Панов, ще се кандидатира за президент, защото това се случва няколко месеца преди кандидатурата му;

– Никой не ми поиска доказателства за твърденията на цитираната госпожа“, обяснява Десислава Иванчева.

„НПО Сдружение „Център за приложно-правни изследвания и практики“ към момента е председателствано от Мила Георгиева, която има интересна биография

Мила Георгиева Георгиева-Гроздева е бивш прокурор от ВКП, пенсионирана на 8 юли 2016 г. Тя е един от основателите на ГЕРБ в Бургас, според статия на в-к „Десант“ и е била съветник на еврокомисар от ГЕРБ!

Яростно брани поста на Иван Гешев, както и незаконните действия на съдия Ушев, който ни осъди на втора инстанция, но стартира работата по делото ни с безпрецедентна намеса на първа инстанция. През 2010 г. Мила Георгиев пуска сигнал до ВСС срещу бургаски прокурор Емил Христов, но ВСС отказва да разглежда компромати.

Създала е много интриги с бившите колеги и гл. архитект на Поморие през 2009 г. заради личен имот. Когато я пенсионират, Сотир Цацаров предлага златен почетен знак, но прокурорската колегия на ВСС гласува против – и за златен, и за сребърен. Единственият известен случай прокурорите да отхвърлят предложение на главния прокурор!“, посочва се в съобщението на „Зелен Младост“.

„В интервю за „Медиапул“ през 2013 г. (гордо качено и на сайта на КПКОНПИ) Пламен Георгиев пък казва: „Заедно с няколко колеги в прокуратурата също имахме неправителствена организация, която се занимаваше с антикорупционни проекти. Казва се „Център за приложно-правни изследвания и практики“, допълва бившата кметица на „Младост“.

Прилагаме писмото на Мила Георгиева до ВКС, както и писмото с доказателства от Албена Белянова. В следващата снимка можете да видите преводното нареждане за върнатите пари към адв. Белянова:

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Balenciaga подкрепи Украйна на Седмицата на модата в Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Balenciaga подкрепи Украйна на Седмицата на модата в Париж (ВИДЕО+СНИМКИ) През последните седмици светът сякаш функционира в паралелни вселени. Докато едни се наслаждават на Седмица на модата в Париж от първите редове, други са с разрушени семейства, разбити мечти и бягат от войната. Творческият директор Balenciaga, Демна Гвасилия, реши да […]

Може да ви хареса