Жалба срещу бившия канцлер Герхард Шрьодер за участие в престъпления срещу човечеството

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Жалба срещу бившия канцлер Герхард Шрьодер за участие в престъпления срещу човечеството

Срещу бившия германски канцлер Герхард Шрьодер е внесена жалба пред прокуратурата за участие в престъпления срещу човечеството. Вестник „Бадише Нахрихтен“, цитиран от Франс Прес, съобщава днес, че жалбата е внесена миналата седмица в прокуратурата в Хановер, а днес е била препратена до Главния прокурор на Германия в Карлсруе. Хановерската прокуратура потвърждава тези факти.

От публикацията става ясно, че жалбата е насочена и срещу други лица. Главната прокуратура в Карлсруе обаче засега не е отговорила на запитване на вестника по въпроса. Както е известно, срещу Шрьодер напоследък имаше редица критики в публичното пространство заради това, че не се е дистанцирал от руския държавен глава Владимир Путин.

Герхард Шрьодер е председател на Съвета на акционерите на Акционерното дружество „Северен поток“ и председател на Надзорния съвет на руския държавен енергиен концерн „Роснефт“. Бившият канцлер освен това се кандидатира за член на Надзорния съвет на друг руски енергиен концерн – „Газпром“, който е най-големият световен износител на природен газ.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Знаете ли коя е най-безопасната кола?

Знаете ли коя е най-безопасната кола? Когато избират кола, колко хора си мислят – безопасна ли е? Въпреки факта, че днес е трудно да се срещне превозно средство без минимален задължителен набор от системи за безопасност, два подобни по технически характеристики автомобила могат радикално да се различават един от друг […]