САЩ помагат на Украйна с 13,6 милиарда долара

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

САЩ помагат на Украйна с 13,6 милиарда долара

Двете партии в американския Конгрес постигнаха споразумение за предоставянето на помощ на Украйна в размер от 13,6 милиарда долара, предаде агенция „Ройтерс“.

Освен това конгресмените се споразумяха да отпуснат и 15,6 милиарда долара за борба с коронавирусната пандемия. „Постоянно гледаме по телевизията какво се случва в Украйна…и това законодателство е реакция на непровокираната агресивна война на Русия и инвазията на Украйна“, заяви Роса Де Лауро, председателка на комисия в Камарата на представителите.

Крайният срок за приемането на законодателство от Конгреса е петък полунощ. Представителят на мнозинството в Камарата на представителите Стени Хойер заяви по-рано вчера пред журналисти, че долната камара на Конгреса си е поставила за цел да обсъди предложеното законодателство и да го приеме днес.

Междувременно международната агенция „Фич“ понижи суверенния рейтинг на Русия с още шест степени от ниво „B“ (латинско) на ниво „С“ (латинско) и заяви, че дефолтът по дълга е неизбежен. „Рейтингът „C“ отразява мнението на „Фич“ за неизбежност на суверенния дефолт“, се казва в съобщението. Агенцията уточнява, че е понижила рейтинга на Русия, след като преди това на 2 март го е понижила на ниво „B“ с негативна прогноза, но събитията оттогава според „Фич Рейтингс“ са подкопали още повече готовността на Русия да обслужва държавния си дълг. Отбелязва се, че по-нататъшното затягане на санкциите, които може да ограничат търговията с енергоносители, увеличават вероятността за избирателно неплащане от Русия на задълженията си по суверенния дълг.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ I)

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ I) Имаше навремето телефони, които определено привличаха внимание с дизайна си. Именно тогава се виждаше дизайнерската и технологична мисъл. Предлагаме да си припомним някои от необичайните мобилни телефони, които удивляваха и продължават да удивляват досега. Fujitsu F-022 Този телефон за първи път се появи […]