ПП питат службите защо Костадинов е с черен печат от Украйна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

ПП питат службите защо Костадинов е с черен печат от Украйна

От „Продължаваме промяната“ поискаха информация от службите защо български депутат е с черен печат и има ли рискове за националната сигурност. Декларацията от името на парламентарната група беше прочетена от Росен Костурков от трибуната на Народното събрание. Ако в Народното събрание има хора, които прокарват интереси на чужда държава, то смятаме, че това е истинска заплаха за България, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“.

Преди два дни, след завръщането си от украинския град Болград, лидерът на партия „Възраждане“ и народен представител Костадин Костадинов обяви, че Украйна му е сложила черен печат и му е забранила да влиза в страната в следващите 10 години.

Костурков отбеляза, че с особена тревога следят новините в последните дни за случващото се в Украйна. „С още по-голяма тревога разбрахме новината, че български депутат е бил задържан, екстрадиран и с черен печат в паспорта си за десет години. Не ни е известно в историята на НС да е имало друг такъв случай, в който народен представител да получи черен печат, т.е. забрана за пребиваване в свободна и демократична държава“, каза Костурков.

От „Продължаваме промяната“ биха искали да се изясни с каква информация разполагат българските служби относно този народен представител и на база на какви съмнения службите от Украйна са стигнали до това крайно решение. „Има ли рискове за националната сигурност, ако български депутат с имунитет и достъп до секретна информация е обект на подобни враждебни действия от друга държава? Какво правят ДАНС, Държавна агенция „Разузнаване“, военното разузнаване и МВР и дали информацията, с която разполагат, е по-всеобхватна от изнесената в публичното пространство?“, питат още от политическата сила. Ще зададем тези въпроси и бихме призовали ръководителите на тези служби да информират НС в най-спешен порядък, каза Росен Костурков.

България не е във война, но водените в непосредствена близост до нашите граници военни действия ни карат да вярваме, че българските граждани заслужават всички отговори за рисковете към националната сигурност, допълни депутатът от ПП.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Сближаване! Венецуела е освободила двама американци, съобщи Белият дом

Сближаване! Венецуела е освободила двама американци, съобщи Белият дом Венецуела е освободила двама граждани на САЩ, включително един петролен експерт, прекарал над четири години във венецуелски затвор, съобщи Белият дом, цитиран от АП. Густаво Карденас и още петима служители на „Ситго“ (Citgo) – базирана в Хюстън дъщерна компания на венецуелската […]