Сърбия спира износа на основни храни

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Сърбия спира износа на основни храни

От утре Сърбия спира износа на брашно, царевица и олио. Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, цитиран от Бета.

Сръбското правителство отдавна преговаря за подобно решение. Вучич обяви, че Сърбия ще има достатъчно олио и брашно за себе си и региона.

Работи се по освобождаване на митата върху вноса на енергоносители от трети страни. Днес ще се проведе среща на ЕС, на която ще се обсъжда енергийният внос от Русия.

Вучич обяви, че решението на Сърбия е взето преди обявяването на срещата. Европейските държави обсъждат, дали да наложат ограничения за руския енергиен внос.

Сръбският държавен глава припомни, че България и Унгария обявиха, че няма да могат да се присъединят към подобни ограничения. Допълни, че спирането на руския внос трудно ще бъде компенсирано.

Вучич обясни, че при забрана за руския енергиен внос, неговата страна няма да има от къде да намери нови доставки.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

А това е най-скъпата Toyota в света

А това е най-скъпата Toyota в света Това ли е най-скъпата японска кола в света? Американската къща Gooding & Company продава за близо 3.2 милиона евро купето Toyota 2000 GT. Това купе е едно от трите на американския шампион Карол Шелби, а както е добре известно, достатъчно е само името […]