Ден 14 от войната: Руската артилерия обстрелва Украйна с часове, има много убити

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ден 14 от войната: Руската артилерия обстрелва Украйна с часове, има много убити

За убити и ранени се съобщава от различни части на Украйна – от град Малин, област Житомир, Охтирка край Сами, както и от големите градове Харков и Киев. Ярослав Москаленко, координатор на хуманитарната помощ за област Киев твърди, че поради масивния артилерийски обстрел на Киев хората са били принудени да се крият в противобомбени убежища, а снабдяването с ток, вода и храни било прекъснато.

Множество убити и ранени

В град Малин, край Житомир, по данни на местните власти са били убити трима възрастни и две деца в разрушени от бомбите седем сгради. В Охтирка, край град Сами в Североизточна Украйна, е бил убит най-малко един човек, а руската артилерия е обстрелвала граждански обекти в продължение на два часа. Край Харков са загинали двама души и едно седемгодишно дете от попадение на бомба в жилищна сграда. Всички тези данни не могат да бъдат проверени от независим източник.

От нахлуването на руската армия в Украйна на 24 февруари досега в боеве край Харков са загинали 170 цивилни граждани, сред които 5 деца, съобщи украинската осведомителна агенция Униан. Русия продължава да твърди, че нейните войски атакуват само военни обекти, но не и граждански.

Снощи и тази сутрин от обкръжения град Сами по един от официалните бежански коридори са били изведени множество граждани. Украйна съобщи, че „първият конвой с 22 автобуса успешно е пристигнал в град Полтава“.

Зеленски няма да настоява за бърз прием в НАТО

Междувременно стана ясно, че украинският президент Зеленски явно се отказва от искането за бърз да приемане на Украйна в НАТО. Вместо това той настоява за гаранции за сигурност. Едно от условията е Русия категорично да потвърди, че признава украинската държавност и няма да застрашава страната.

Стана ясно също и това, че САЩ са отказали да приемат полското предложение за изпращане на полски самолети МиГ-29 на Украйна. Варшава е предлагала самолетите да се предоставят на САЩ, а впоследствие да се прехвърлят на украинците.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

БСК: Вероятни са фалити на фирми, тясно обвързани с Русия, Украйна, Беларус

БСК: Вероятни са фалити на фирми, тясно обвързани с Русия, Украйна, Беларус „Силно сме зависими от енергийните ресурси, но не само. Възможно е да има фалити на фирми, които работят предимно с Русия, Украйна и Беларус“, каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS Веселин Илиев директор „Международно икономическо сътрудничество“ в […]