Румънците смятат, че Украйна може да е свалила изтребителя им

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Румънците смятат, че Украйна може да е свалила изтребителя им

Румънското министерство на отбраната се обърна към Генералния щаб на Украйна с искане за предоставяне на протоколите за изстрелвания на зенитно-ракетната система С-300ПС на 2 март тази година, предаде t.me.

Елементи от тази зенитна ракета са открити в останките на катастрофиралия румънски изтребител МиГ-21. На 3 март хеликоптер IAR 330 Puma на румънските въоръжени сили се разби в района на Гура Добруга, на 11 км от летището. В резултат на това всичките седем човека на борда загинаха. Хеликоптерът участва в операция по издирване на изтребителя МиГ-21 LanceR, който се разби край Когелак (Черноморски район) същия ден, 31-годишният му пилот загинал.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Подиграха се с Мария Захарова

Подиграха се с Мария Захарова Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова написа иронично от профила си във Фейсбук, че след напускането на веригата McDonald’s си е „отишла и надеждата” в Руската федерация. McDonald’s се превърна в поредната голяма западна компания, която преустановява дейност във федерацията заради нейната военна агресия […]