Кампанията на БЧК в помощ на Украйна вече е събрала близо 2 млн. лева

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Кампанията на БЧК в помощ на Украйна вече е събрала близо 2 млн. лева

25 души са потърсили информация на телефонната линия в помощ на бежанците, която Българския червен кръст, съвместно с Министерството на здравеопазването откри в понеделник.

Доброволци и консултанти на БЧК са помогнали с информация за медицинското и здравно обслужване у нас.

Проблемите на хората, които са имали нужда от хемодиализа, прегледи от специалист, са вече решени, каза за „Хоризонт“ Петър Цинцарски от Младежкия червен кръст, един от консултантите на телефонната линия.

Основните въпроси са за медицинска помощ и здравно осигуряване, както и за начините за влизане в България. Множество хора са се обадили, за да предложат помощ на бежанците от Украйна.

В центровете на БЧК , по сметките на организацията, както и със SMS-и продължава кампанията за набиране на дарения. До този момент са събрани над 1 милион и 940 хиляди лева.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Марио Жардел създава собствено риалити за гейове, лесбийки и транссексуални

Марио Жардел създава собствено риалити за гейове, лесбийки и транссексуални Бившият футболист Марио Жардел е решил да се хвърли в ново аплоа. Нападателят, който поигра малко у нас в края на богата си кариера за Черно море, е запленен от телевизията. Наскоро бразилецът участва в „Биг Брадър“, където малко не […]