Антоанета Цонева обясни защо е важно да закупим 1.5 млн. тона пшеница

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Антоанета Цонева обясни защо е важно да закупим 1.5 млн. тона пшеница

Правителството иска до 2023 г. да има баланс в изхранването и да се интегрираме на пазара. Това заяви пред БНТ Антоанета Цонева, председател на парламентарната Комисия по политиките за българите извън страната.

След избухването на войната в Украйна ще има проблеми по отношение на добивите, тъй като производство на торовете ще е затруднено, затова е важно да закупим този 1.5 млн. тона пшеница, каза още народният представител от „Демократична България“.

Относно интеграцията на бежанците от Украйна, Цонева заяви, че е важно големият брой хора да могат да се включат в социалната и трудовата ни система.

Имаме огромен хуманитарен проблем и престъпления – минират се коридорите за евакуация, или пък същите пътища водят до Русия и Беларус, допълни тя.

След дни ще има сайт „България за Украйна“, там ще е събрана цялата информация за бежанците, коментира Цонева.

Антоанета Цонева разкри, че могат да се пренасочват средства от кохезионните фондове, за да поемем бежанската вълна.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Дацов: Европа и преди войната беше демоде

Дацов: Европа и преди войната беше демоде Европа и преди войната беше демоде. В момента сме подложени на натиска да променим политиката, коментира в „Тази сутрин“ по бТВ Любомир Дацов, бивш зам.-министър на финансите. По думите му процесите на инфлацията вследствие на енергийната политика в Европа са били и преди […]