35-годишна прибра 120 бона чрез престъпна схема

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

35-годишна прибра 120 бона чрез престъпна схема

35-годишна е задържана по Закона за МВР, съобщиха от МВР Пловдив. Първоначалните действия по случая стартирали преди дни в отдел „Икономическа полиция“ на пловдивската дирекция, когато няколко жители на областта разказали за престъпна схема на измама по интернет.

В търсене на решения на различни лични въпроси с помощта на свръхестествени сили потърпевшите се свързали със страница в социална мрежа с профилна снимка на известен маг в България. На посочен телефон за връзка хората получавали съответните инструкции за предварително плащане на услугите за разваляне на магия, гадаене и т.н.

След като превеждали парите през конкретна платежна институция обаче, контактът с тях веднага прекъсвал. Впоследствие се оказало, че разговорите не били водени с гадателката, а снимката ѝ била поставена за заблуда.

След прецизен анализ на събраната информация и професионалната работа в кратък срок, служителите влезли в дирите на жителка на варненско село, на 35 години. Събрани са данни, че за последните шест месеца жертви на измамната ѝ схема станали голям брой хора от страната, от които общо взела близо 120 хиляди лева. Най-малката сума, която ѝ била изпращана, е 250 лева, а най-голямата – 10 хиляди лева.

С полицейска заповед извършителката е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в отдел „Икономическа полиция“. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Припомняме, че през последните години служители от ОДМВР – Пловдив разкриха няколко подобни измами, за което гражданите са информирани с оглед да проявяват повече бдителност и да не се поддават на подобни заблуди. Апелираме хората да не се доверяват на всякакви обяви и да правят парични преводи само когато имат необходимата сигурност за получателя им.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Абрамович обмисля първата официална оферта за Челси

Абрамович обмисля първата официална оферта за Челси Собственикът на Челси Роман Абрамович вече обмисля първата официална оферта, която е получил, след като обяви клуба за продан. Според английските медии тя е дошла от американския милиардер Тод Боели и неговия швейцарски бизнес партньор Хансьорг Вис. Абрамович иска 3 милиарда за Челси, […]