Махат всички COVID-ограничения в Румъния

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Махат всички COVID-ограничения в Румъния

Румъния премахва от днес всички COVID-ограничения. Отпада изискването на зелен сертификат за достъп до институциите и задължението за носене на защитни маски както на закрито, така и на открито, обяви министърът на здравеопазването Александру Рафила, предаде БНР.

Отпадат ограниченията в работното време на магазините, в капацитета за ресторанти, театри и събития. Правителството повече няма да налага карантина на заразените хора, каза здравният министър Александру Рафила, но добави, че карантината остава препоръчителна. Първоначално румънското здравно министерство препоръча премахването на ограниченията на етапи и призова румънците да продължат да носят маски на закрито и да избягват събиране на много хора на едно място.

Отпадането на ограничителните мерки произтича от решението на коалиционното правителство в Букурещ да не удължава извънредното състояние на повишена готовност две години след началото на пандемията. Румъния продължава да е след България държавата в Европейския съюз с най-нисък дял ваксинирано население – малко под 42 процента. Вследствие на инфекцията с коронавируса са починали над 54 хиляди румънци.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Мариана Попова с гаф в "Капките"

Мариана Попова с гаф в „Капките“ Мариана Попова направи страшен гаф по време на последния лайф на „Като две капки вода“. Тя развенча една от големите тайни в шоуто, която вече 10 години мъчи зрителите. Без да осъзнава какво прави, гласовитата певица даде ясно да се разбере, че „Бутонът на […]