Швеция и Финландия разчитат ЕС да ги пази от Русия

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Швеция и Финландия разчитат ЕС да ги пази от Русия

Швеция и Финландия, които не са членки на НАТО, ще разчитат на Европейския съюз за военна защита срещу Русия, ако се наложи, предаде БНР.

Правителствата на двете страни са излезли с общо писмо до останалите страни-членки на Евросъюза, в което им припомнят декларацията за солидарност от Лисабонския договор. Според член 42-и останалите държави от ЕС са длъжни да се притекат на помощ „с всички възможни средства“, на държава-членка, подложена на въоръжено нападение, заяви шведският премиер Магдалена Андершон.

Андершон отхвърли призива на опозицията да обмисли изпращане на молба за членство в НАТО. Това, според шведския премиер, би дестабилизирало още повече Европа.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Парламентарни комисии обсъждат горивата и войната

Парламентарни комисии обсъждат горивата и войната Представители на Българската петролна и газова асоциация ще се явят днес на изслушване в парламентарната Комисия по енергетика. Поводът е разпространената информация за недостиг на горива и повишение на цената им, предаде NOVA. Преди седмица дълги опашки се извиха пред бензиностанциите у нас заради […]