От днес руските банки няма да могат да продават чуждестранни валути на гражданите

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

От днес руските банки няма да могат да продават чуждестранни валути на гражданите

Агенция „Фич“ понижи суверенния рейтинг на Русия от „B“ на „C“, което още повече затвърждава позицията му в т.нар. категория „боклук“, предаде БНР, позовавайки се на Франс прес.

Според международната агенция за кредитен рейтинг се очаква всеки момент страната да обяви дефолт на дълга си. Причината е, че санкциите и търговските ограничения, които бяха наложени, са подкопали готовността на Руската федерация да обслужва задълженията по своя дълг.

Руската централна банка обяви, че спира продажбата на чуждестранни валути до 9 септември, предадоха РИА и ТАСС. Решението на регулатора идва на фона на безпрецендентните икономически санкции, наложени на страната заради нейната инвазия в Украйна.

От днес до 9 септември руските банки няма да могат да продават чуждестранни валути на гражданите. Руснаците все пак ще могат да обнемят чужди валути в рубли през този период и в каквито количества искат.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Швеция и Финландия разчитат ЕС да ги пази от Русия

Швеция и Финландия разчитат ЕС да ги пази от Русия Швеция и Финландия, които не са членки на НАТО, ще разчитат на Европейския съюз за военна защита срещу Русия, ако се наложи, предаде БНР. Правителствата на двете страни са излезли с общо писмо до останалите страни-членки на Евросъюза, в което […]