МВФ решава за помощ от 1,4 млрд. долара за Украйна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

МВФ решава за помощ от 1,4 млрд. долара за Украйна

МВФ ще обмисли отпускането на допълнителни 1,4 милиарда долара, за да смекчи шока за украинската икономика от руската война.

Срещата ще се състои днес, 9 март. Това съобщи управляващият директор на фонда Кристалина Георгиева, цитирана от gazeta.ua.

„Изпратихме на нашия Изпълнителен съвет предложение, което те ще разгледат утре /б.р. днес/, да одобри 1,4 милиарда долара в подкрепа на Украйна, за да ѝ помогне да преодолее икономическия шок, причинен от тази война“, каза ръководителят на МВФ.

Георгиева отбеляза, че служителите на МВФ поддържат ежедневен контакт с ключови служители от украинска страна.

„МВФ и Световната банка са две институции, които често са натоварени да изпращат координирана помощ към нуждаещите се страни. Днес трябва да помогнем на Украйна да преодолее този шок, но ще дойде и момент за възстановяване за Украйна“, подчерта тя.

Според МВФ войната, причинена от Русия, както и наложените срещу нея санкции, нарушаването на икономическите и търговските отношения, ще се отразят негативно на целия регион.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

От днес руските банки няма да могат да продават чуждестранни валути на гражданите

От днес руските банки няма да могат да продават чуждестранни валути на гражданите Агенция „Фич“ понижи суверенния рейтинг на Русия от „B“ на „C“, което още повече затвърждава позицията му в т.нар. категория „боклук“, предаде БНР, позовавайки се на Франс прес. Според международната агенция за кредитен рейтинг се очаква всеки […]