САЩ разполагат зенитно-ракетни системи Patriot в Полша

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

САЩ разполагат зенитно-ракетни системи Patriot в Полша

Съединените щати, по покана на Полша, разполагат в страната две батареи зенитно-ракетни системи Patriot, за да отблъснат потенциални заплахи за НАТО, каза Адам Милър, представител на Европейското командване на американските въоръжени сили, предаде РИА Новости.

„По указание на министъра на отбраната и по покана на нашите полски съюзници, командващият европейското командване на САЩ генерал Уолтърс разпореди преместването на две батареи на системи за противовъздушна отбрана Patriot в Полша“, каза Милър.

Според представител на Европейското командване на американските въоръжени сили, подобна стъпка е предприета „превантивно, за да се противодейства на всякакви потенциални заплахи за Съединените щати, съюзническите сили и територията на НАТО“.

„Това е разумна отбранителна мярка, която засилва ангажимента ни към Пети член от Хартата на НАТО и по никакъв начин не е насочена към подкрепа на каквито и да било настъпателни операции“, подчерта милър.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Генщабът на Украйна: Противникът забави темпото

Генщабът на Украйна: Противникът забави темпото Противникът забави темпото на настъпателната операция и използва предимно ракетни и бомбени удари срещу цивилна инфраструктура. Това съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в съобщение за руската инвазия към 00:00 часа на 9 март, цитиран от UNIAN. „През деня противникът забави темпа […]