ООН: Цивилните жертви от началото на войната в Украйна са 474

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

ООН: Цивилните жертви от началото на войната в Украйна са 474

Върховния комисариат на ООН по правата на човека съобщи, че 474 цивилни са загинали от началото на войната на Русия срещу Украйна.

Според статистиката 861 души са ранени. От ООН отбелязват, че реалните загуби могат да бъдат по-големи.

„Предполагаме, че реалните цифри са много по-високи, особено в контролираите от правителството територии. Много доклади от места, където са се случили подобни инциденти, все още изискват допълнително потвърждение, а получаването на информация от някои места, където сраженията продължават, се забавя“, казват от ООН .

„По-голямата част от смъртните случаи или нараняванията на цивилни са причинени от използването на взривни устройства с голяма зона на въздействие, включително обстрел от тежка артилерия и реактивни системи за залпово изстрелване, както и ракетни и въздушни удари“, допълват от ООН.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Зеленски: Светът не вярва в бъдещето на Русия, ще има план "Маршал" за Украйна

Зеленски: Светът не вярва в бъдещето на Русия, ще има план „Маршал“ за Украйна „Светът не вярва в бъдещето на Русия. Всички помагат на Украйна. Всички са готови да подкрепят нашето възстановяване след войната“ Това каза президентът на Украйна Владимир Зеленски в ново видеообръщение. „Днес е много важен ден. Съединените […]