МВнР на Русия: Санкциите на ЕС нанасят огромни щети на собствените му граждани

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

МВнР на Русия: Санкциите на ЕС нанасят огромни щети на собствените му граждани

„Санкциите на ЕС срещу Русия нанасят огромни щети на гражданите на самия ЕС и по принцип решението за въвеждане на все повече ограничения срещу Москва е трудно логично оправдано“,

Това заяви пред РИА Новости Дмитрий Биричевски, директор на отдела за икономическо сътрудничество на руското външно министерство.

„ЕС продължава да призовава за по-нататъшно засилване на санкционния натиск върху Русия. Такава политика на Запада се основава на логика, която е напълно отделена от реалността“, каза Биричевски.

Той допълни, че Москва многократно е отбелязвала, че ограничителните мерки на ЕС са нелегитимни и подкопават основите на международното право. Освен всичко друго, те противоречат на интересите на самия Европейски съюз, каза Биричевски.

„Те водят до прекъсване на съществуващите търговски и производствени вериги и причиняват огромни щети на гражданите на страните-членки на ЕС. В същото време ограничителните мерки са особено контрапродуктивни в контекста на световната икономическа нестабилност, причинена от пандемията на коронавирус“, каза руският дипломат.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ООН: Цивилните жертви от началото на войната в Украйна са 474

ООН: Цивилните жертви от началото на войната в Украйна са 474 Върховния комисариат на ООН по правата на човека съобщи, че 474 цивилни са загинали от началото на войната на Русия срещу Украйна. Според статистиката 861 души са ранени. От ООН отбелязват, че реалните загуби могат да бъдат по-големи. „Предполагаме, […]