Русия контролира АЕЦ „Запорожие“

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Русия контролира АЕЦ „Запорожие“

„Ситуацията в АЕЦ „Запорожие“ е под пълен контрол на Националната гвардия, персоналът на станцията работи нормално, войниците от Националната гвардия на Украйна, които охраняваха съоръжението, са предали оръжията си и са освободени у дома“

Това съобщи представител на руската гвардия, цитиран от ТАСС.

Руското министерство на отбраната заяви, че в нощта на 4 март украинска диверсионна група е организирала въоръжена провокация, имало е сблъсък в района на учебния център на атомната електроцентрала, който се намира извън периметъра на станцията със силови агрегати. Руските сили са потушили огневи точки и станцията е била взета под контрол, отбелязват от руското министерство на отбраната.

„На 4 март при патрулиране на мобилната група на Запорожката атомна електроцентрала бяхме атакувани от неизвестни лица откъм сградата на учебния комплекс. По време на сблъсъка огневата мощ беше потушена. На тръгване диверсионната група подпали огън до сградата на учебния център. Пожарът бе потушен от Министерството на извънредните ситуации. По време на сблъсъците и гасенето на пожара цивилни в района не е имало“, каза полковникът от руската гвардия, който се представи като Сергей.

Националната гвардия на Русия съобщава, че са водени преговори с Националната гвардия на Украйна, след което украинците са предали оръжията си, а станцията е под контрола на руските сили.

„Около 240 души, включително 50 жени, сложиха оръжие и след подписване на документи за неучастие във военни действия бяха изведени от централата и освободени да се приберат у дома, отбелязват от Националната гвардейска част.

„В момента станцията работи нормално, администрацията на съоръжението изпълнява функционалните си задължения, изцяло се осъществява необходимият контрол на достъпа, станцията се контролира изцяло от Националната гвардия на Русия“, ​​каза полковникът.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

МВнР на Русия: Санкциите на ЕС нанасят огромни щети на собствените му граждани

МВнР на Русия: Санкциите на ЕС нанасят огромни щети на собствените му граждани „Санкциите на ЕС срещу Русия нанасят огромни щети на гражданите на самия ЕС и по принцип решението за въвеждане на все повече ограничения срещу Москва е трудно логично оправдано“, Това заяви пред РИА Новости Дмитрий Биричевски, директор […]