Христо Проданов: 40-те лв. за хотелиерите, настанили бежанци, стигат

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Христо Проданов: 40-те лв. за хотелиерите, настанили бежанци, стигат

Резервациите за летния сезон допреди избухването на войната вървели добре. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Христо Проданов в ресорната парламентарна комисия. Около 20% повече били резервациите в сравнение с миналата година. Никой не искал да кара лятната си почивка в милитаризирано море, по думите на министъра, съобщи news.bg.

Министерството е провело множество разговори с хотелиерите, които за приютили украински бежанци. Проданов подчерта, че никой не трябва да печели на гърба на тези хора, които основно са майки с деца. Държавата иска да покрие разходите на хотелиерите, а не някой да печели от тази ситуация, изтъкна Проданов. От данните, които той представи пред депутатите, стана ясно, че 36 000 са пресекли границата ни. 18 000 веднага са напуснали страната. От останалите на наша територия част имали имоти у нас. 40 лева държавна помощ били достатъчни за хотелиерите, по мнението му.

Заради войната в Украйна министерството ще ни рекламира като туристическа дестинация пред Северна Македония, Сърбия и Румъния. След заседанието на комисията министърът подчерта, че в тези 40 лева влиза и туристическият данък, който хотелиерите, приютили бежанци от Украйна, трябва да платят. Според министър Проданов всяка община може да реши да не изисква такъв местен данък за хотелиерите.

От бранша по-рано обясниха, че към момента те регистрират бягащите от войната като туристи и съответно дължат налог.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Русия драстично е увеличила нападенията си по болници в Украйна

Русия драстично е увеличила нападенията си по болници в Украйна Нападенията срещу украински болници и линейки са се увеличили драстично през последните дни, предаде Sky News, цитирайки Световната здравна организация (СЗО). Украйна изчерпва запасите си на кислород и инсулин, но работи по осигуряване на още доставки. Най-малко 9 души са […]