Димитър Ганев: Янев се позиционира между проатлантическия консенсус и „Възраждане“

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Димитър Ганев: Янев се позиционира между проатлантическия консенсус и „Възраждане“

„Стефан Янев се опитва да се позиционира в едно поле, което е между проатлантическия консенсус на ПП, ГЕРБ, ДПС и БСП и от другата страна – „Възраждане“. Това каза пред БНР политологът Димитър Ганев от „Тренд“.

Той уточни, че политически проект на Янев би бил електорална заплаха за Костадин Костадинов и партията му: „Те и двамата си дават сметка, че това поле остава без достатъчно политическо представителство. Те се опитват да се качат на една електорална русофилска война“.

„Процесите в международен план без съмнение дават отражение върху политическия живот в страната. Оставката на военния министър Стефан Янев е пряко следствие от руската инвазия в Украйна. След началото на войната в България се очерта нова разграничителна линия в политическия живот, като голямата част от партиите заеха ясна позиция, а от другата страна остана само „Възраждане“, коментира той.

По думите му заявката на Стефан Янев за създаване на нов политически проект е отговор точно на това нова разделение в страната: „От едната страна са твърдо проатлантически позиции, а от другата – и Янев, и Костадинов бягат от прокремълски и проруски позиции, а са с по-нюансирани, по-консервативни позиции“.

Според политолога „Възраждане“ се възприема от хората като някаква форма на продължение на патриотичния сектор.

„Нито една от парламентарно представените партии не иска предсрочни избори, може би само „Възраждане“, подчерта Димитър Ганев.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Няма измъкване от Херсон: как се живее под руска окупация

Няма измъкване от Херсон: как се живее под руска окупация От началото на войната в Украйна руската армия вече окупира няколко града. Сред тях и Херсон – първият голям украински град, превзет от Русия. В този град в южната част на страната живеят около 300 000 души. Разказ от първо […]