Атлантическият съвет до премиера: Незабавно отнемете СОК „Камчия“ в полза на държавата

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Атлантическият съвет до премиера: Незабавно отнемете СОК „Камчия“ в полза на държавата

Уважаеми г-н Петков,

Русия обяви България за вражеска държава. За Русия България е враг откакто съществуваме, но вече Путин го обяви и официално. Това ние, членовете и последователите на Атлантическия съвет на България, за разлика от много други, го знаем отдавна и неуморно от години го правим достояние на българския народ и на българските правителства.

Преди повече от две години, на 30.12.2019 г., отправихме призив към правителството на Бойко Борисов, за поставяне под български контрол на фактически руските анклави на българското Черноморие – базата на „Лукойл“ в Росенец и Санаторно-оздравителния комплекс „КАМЧИЯ“.

Предупреждавахме за внедрените във Варна, Поморие, Бургас и Св. Влас руски военни лица, специализирани за диверсионни операции зад граница и прикрити като „постоянно пребиваващи в страната“. Предупреждавахме и че България продължава да бъде под тежка руска енергийна зависимост, въпреки че има алтернатива. Предлагахме решения.

Предупреждавахме, че в държавното и политическо управление на страната налагат позициите си руски агенти на влияние и откровени шпиони, стремящи се да превърнат България във васал на Русия.

Това състояние на управлението на държавата, в днешните условия на разпалената от Русия агресивна, варварска война против свободна и независима Украйна и в условията на крайно изострената хибридна война срещу България, срещу Европейския съюз и срещу НАТО, е недопустимо и вече е нетърпимо!

Време е за незабавни действия на българското правителство и парламент за прекратяване на всички зависимости на българската държава от Кремъл!

Войната на Руската федерация срещу Украйна, заедно с хибридната агресия против ЕС, НАТО и България и всъщност, война срещу демократичните правила и ред в целия свят, ще свърши и Путинска Русия ще бъде разгромена. Свободата и демокрацията ще победят, включително и в Русия, някой ден. Но днешното бездействие на България и позорът от фактическия криворазбран неутралитет на българските власти ще тежи на поколения български граждани и обрича България на съдбата на държава от трето качество.

Атлантическият Съвет на България категорично настоява САНАТОРНО-ОЗДРАВИТЕЛНИЯ КОМПЛЕКС „КАМЧИЯ“ НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ОТНЕТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И ДА БЪДЕ НАЛОЖЕН ПЪЛЕН ДЪРЖАВЕН КОНТРОЛ НАД БАЗАТА НА „ЛУКОЙЛ“ В РОСЕНЕЦ!

Настояваме правителството и народното събрание незабавно да пресекат намерението на Русия – както тя го обяви още преди две години – да превърне СОК „Камчия“ в „основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на руските интереси в Европа“. Пасивността на българския министерски съвет и народно събрание към това намерение на Русия е неприкрито и очевидно за целия свят съучастие на България в създаването на собствената ни територия на вражеска руска база за провеждане на операции на хибридната война, а със сигурност – и на евентуалната гореща война, която Руската федерация е планирала отдавна, подпали и вече провежда против България, против Европейския съюз и против държавите от Атлантическия алианс.

Призоваваме министър-председателя и председателя на народното събрание да отхвърлят всякакви илюзии и да оставят късогледите си партийни сметки, че с неутралитет могат да спасят България от руските ракети. Нека бъде ясно на всеки– врагът напада най-слабото място, а вече няколко български правителства, включително и днешното, полагат упорити усилия да поддържат България като най-слабото място в сблъсъка на Русия с демократичния свят. Както много пъти в нашата най-нова история, Русия няма да се поколебае да удари България отново и за пореден път.

Затова призоваваме национално отговорните, демократични и патриотични български граждани, политически партии и граждански организации да настояват министър-председателят и председателят на народното събрание да поемат персоналната си отговорност и чрез всички държавни институции незабавно да дадат силен и ясен отпор на вражеските планове на Кремъл!

На българска територия не трябва да допуснем втори Крим и Донбас!

Настояваме санаториалния комплекс „Камчия“ да се използва като бежански център за бягащите от руската агресия в Украйна българи и украинци. Този комплекс разполага с необходимата леглова база, места за хранене, снабдяване, училище, спортни бази, басейни, логистични и комуникационни мрежи и др., които могат ефективно да подпомогнат бедстващите майки, деца и възрастни украински граждани.

След приключване на войната комплексът „Камчия” да се използва съобразно приоритетите на българското общество.

Министър-председателят и председателят на народното събрание да поемат личната си отговорност и изпълнят своя дълг на държавници. Пред лицето на войната трудните решения са неизбежни а неутралитетът и отлагането ги правят само по-тежки и болезнени за всички.

И всеки ще понесе своята лична отговорност – и пред историята и пред хората.

Атлантически съвет на България

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

MMA общността застана зад арестуван стрелец, опитал се да убие предполагаем педофил

MMA общността застана зад арестуван стрелец, опитал се да убие предполагаем педофил Кейн Веласкес се превърна в една от големите сензации в бойните спортове през изминалата седмица, защото бе арестуван при престрелка в Калифорния, но скоро след това стана ясно, че той и приятелите му са се опитали да убият […]