Най-модерната корвета на руския флот тръгна към дъното

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Най-модерната корвета на руския флот тръгна към дъното

ПУТИН ОПРЕДЕЛИ ПРЕМИЕР НА УКРАЙНА

Русия – вече и официално постави още едно условие за спиране на огъня. Отказала се от напълно компрометирания бивш президент Янукевич, който избяга от Майдана. Настояла е пред Зеленски за премиер да бъде назначен рускоговорящият украинец Юрий Бойко. Той е украински политик, преминал през най-различни партии, заемал е ръководния пост в държавните енергийни структури, бил е министър, бил е и вицепремиер на Украйна през 2012-2014, бил е кандидат за президент на последните избори. Обвинен е в предателство и саботаж срещу Украйна и от няколко години живее със семейството си в Москва.

Зеленски е отказал на Кремъл и заяви, че Украйна е готова да преговаря по всички въпроси, но не преговаря за капитулация.

*

Най-модерната корвета на руския флот – Проект 22160 „Василий Биков“ тръгва към дъното, ударен и подпален от украински ракетчици от бреговата охрана. Той беше пуснат на вода на 20 декември мин. г.

Корветата според претенцията на руснаците е първата от типа „Стелт“ – т.е. невидима за радарите. Но е повече от видна за жителите на Одеса, които се радват от кълбата огън и дим на хоризонта.

„Василий Биков“ е предназначен за защита и охрана на морската икономическа зона, а при военни действия ще осигурява устойчивостта на силите и обектите на флота в хода на действия в районите за базиране. Корабът може да плава автономно до 60 денонощия. Развива скорост до 30 възела, екипажът му е от 80 матроси и офицери. Далечината на плаването му е до 6000 морски мили. Носи на борда си хеликоптери и крилати ракети „Калибър“ освен другото обичайно за кораби от този клас въоръжение.

*

Спецчаст на украинските сили унищожиха накуп 30 руски хеликоптера на военното летище под Херсон. Украинците са получили данни от американското спътниково разузнаване /Агенцията за национална сигурност на САЩ/, че РФ са прехвърлили машините в Херсон за нападение на Миколаев. Командосите тайно през нощта са се промъкнали през заетите от руската армия територии до превзетия от нея Херсон и са заели позиции в близост до пистите. Явно никой от руснаците не очаквал такива „благодарни гости, освободени от фашизма“. От разположението им под обстрел е било цялото летище. Изчакали са подходящия момент да бъдат заредени с боеприпаси и пилотите да започнат да ги подготвят за полет и открили унищожителен огън.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Украински MMA боец е изтезаван в родината си по подозрения, че е руски шпионин

Украински MMA боец е изтезаван в родината си по подозрения, че е руски шпионин Украинският MMA боец Максим Риндовски е заловен в родината си от неизвестна група мъже, които разпространяват видеа в социалните мрежи, на които се вижда как го изтезават, научихме от BBC. 29-годишният атлет е във видимо окаяно […]