Столичният общински съвет дава имот за хуманитарен център за бежанци от Украйна

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Столичният общински съвет дава имот за хуманитарен център за бежанци от Украйна

По инициатива на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев на 10 март градският парламент ще гласува предоставяне за безвъзмездно ползване на имот за установяване на хуманитарен център в помощ на украински граждани. Това съобщават от Dariknews.bg

В писмо Олена Коцева – председател на Управителния съвет на „Сдружение на украинските организации в България Мати Украйна“, посочва, че съвместно с български фондации е организирана кампания в помощ на хилядите бежанци и граждани на Република Украйна за събиране на хранителни пакети, дрехи, хигиенни материали, термо одеяла, лекарства и медицински медикаменти и всякакви други вещи от първа необходимост.
Липсата на подходящо помещение както и невъзможността да бъде наето подобно сериозно утежняват и възпрепятстват тяхната мисия. „СУОБ Мати Украйна” в партньорство с български организации, но оперативното ѝ управление е съществено затруднено поради липсата на подходящо помещение за складиране и разпределяне на получените дарения и хуманитарна помощ от български граждани.

“Софийски имоти“ ЕАД разполага с помещение, което отговаря на целите и нуждите на „СУОБ Мати Украйна“ и към настоящия момент не се използва от търговското дружеството или от трето лице. Помещението е магазин с адрес: София, р-н Възраждане, ул. “Царибродска” №136-142.

Председателят на СОС Георги Георгиев и общинските съветници от различни политически групи – проф. Иво Петров, Малина Едрева, Грети Стефанова и Карлос Контрера внасят доклад, с който да се разреши на Софийски имоти да предостави необходимото им помещение, което се намира в район „Възраждане“, улица „Царибродска“ 136.

Столичната община подсигурява места за настаняване на над 200 украински граждани, които са напуснали страната си заради военните действия, започнали на 24 февруари. Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ разполага с автомобили, които транспортират хора от украинско-румънската граница до София, като им оказват съдействие и грижа по пътя и при настаняването.

От друга страна по инициатива на председателя на СОС адвокатското дружество, в което е съдружник предоставя безплатни правни съвети и консултации във връзка с необходимите действия по пребиваването на бежанците в страната ни и интеграцията им.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Диляна Попова не остана длъжна на злобна фенка (СНИМКА)

Диляна Попова не остана длъжна на злобна фенка (СНИМКА) Една от най-красивите родни моделки, тъмнокосата и синеока Диляна Попова , показа, че може и да хапе, нищо, че изглежда като миловидно котенце. Тя буквално извади зъби и нокти и се защити от нападките на злобничка фенка, пише zajenata.bg В момента […]